27 Mart 2016 Pazar

PAZAR GÜNÜ BAKIM GÜNÜ! Sivilceler için aspirin maskesi.

Merhabalar,
Bugün sivilce problemi yaşayanlar için harika bir doğal maske tarifi vereceğim. Üstelik sonucu hemen belli oluyor. Zaman zaman cildimde sivilcelenme yaşadığımda bu maskeyi muhakkak uygularım.

Malzemelerimiz oldukça basit
5 adet aspirin
1 limon

Aspirinin içinde salisilik asit bulunur bu asitin de harika bir onarıcı özelliği vardır. Limon suyunda da antibakteriyel özellik taşıyan sitrik asit bulunur. Yapacağımız bu karışım sivilceler için iyileştirici özellik taşıyan bir maske olacak aynı zamanda cildimiz yumuşacık ve parlak olacak :)

Öncelikle aspirinleri bir havan içerisinde dövüyoruz. Üzerine 2 tatlı kaşığı limon suyunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kıvamı yumuşak pütürlü bir kıvam olacak. Eğer sürümü zor oluyorsa az bir miktar daha limon suyu ekleyebiliriz.

Karışımı aynı maske sürer gibi göz çevremize yaklaşmadan tüm yüzümüze sürüyoruz. 15 dk bekledikten sonra yüzümüzü güzelce yıkıyoruz. Bu maskeyi sivilce durumunuza göre haftada 2 kezde uygulayabilirsiniz. Bendeki sivilce problemine gerçekten çok iyi geldi. Maskeyi akşam uygulayıp yattığımda sivilcelerde büyük oranda sönme gördüm. Üstelik kızarıklıklarımıda almıştı. Denemenizi tavsiye ederim. Sonuçta oldukça zararsız bir maske :)

2 yorum:

Kızsal Şeyler dedi ki...

Aaa süper bir tarif olmuş deneyeceğim akşama giderken aspirin alıp :) Normalde maskelerimi kendim hazırlamaya üşenirim ama bu çok basit. Teşekkürler paylaşımın için ♥

Unknown dedi ki...

Rica ederim :)

Yorum Gönder

 

Blog Template by BloggerCandy.com